dinsdag 14 september 2010

10-Vakantie!

Ik ben op vakantie!  Aan zee!
Een midweekje in een mooi huis, met de Wederhelft, de kleinste doos, de hond, Moeke en Opa (de babysitters, dus).  Het weer is ok, het gezelschap is fijn, de keuken is goed uitgerust en het suikerspinroze machien heeft ook de overtocht gemaakt om de rustige avonden te vullen met het maken van de "Zsazsa".
Tijd om te dutten, tijd om te naaien, tijd om te koken... Dus alvorens mijn "zsazsa" af is, even een receptje de wereld insturen.
Perfect als je geen bakvorm hebt, maar hopen vers fruit en een zwak voor pudding uit pakskes!
Je hebt nodig:
-1 vel bladerdeeg
-1 pakje puddingpoeder en alle ingrediënten om er pudding van te maken
-vers fruit
-confituur
Om tot dit resultaat te komen, doe je het volgende:
-Open de verpakking van het vel bladerdeeg, rol uit, maak een dijkje op de rand van bladerdeeg (zodat de pudding niet van het gebakken deeg loopt), doorprik het vel en steek in de oven (180°C - 10-tal minuten). 
-Maak de pudding (beetje steviger dan op de verpakking staat aangegeven), en giet die over de afgekoelde (en eventueel platgedrukte) taartbodem
-Maak het fruit schoon en snijd het in schijfjes, blokjes, reepjes (naar believen) en schik het op de taartbodem.
-Om alles te laten blinken meng je een paar koffielepels confituur met water, verwarmen in microgolf en uitstrijken over het fruit.
Voilà, klaar!
En dan ziet het er ongeveer zo uit:
De foto is niet fantastisch, waarvoor mijn excuses, maar de smaak... die mocht er wel zijn!
Ah ja, als u ooit op zoek zou zijn naar supperlekkere witte pens: 1 adres: (en hiervoor word ik niet betaald) Slagerij Remmery in Middelkerke heeft daarvoor een prijs gewonnen en ook wij zijn vol lof! Lekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten