donderdag 21 juli 2011

80-Dieet

De Wederhelft wil op dieet.  U kent dat wel: gezonder eten, meer bewegen.  Da's niet altijd simpel, gezien we nogal een drukke levensstijl hebben en er waarschijnlijk toch gezinnen zijn waar er meer structuur aanwezig is.  Eten, wanneer niet gepland met weekmenu's, verloopt snel snel of wordt afgehaald.  Ontbijt, als er brood is, wordt door de Wederhelft klaar gemaakt terwijl kleine S in zijn stoel een boterham eet en ikzelf nog worstel met douche en haardroger (niet tesamen).  Geen huiselijk tafereel dus.

Het kan beter en omdat ik mijn man wil steunen in zijn streven naar gezonder leven, maakte ik muesli.  Voor 's morgens bij een yoghurtje met vers fruit.
Ingrediënten:
200 g gemengde noten (hier: pecan-, hazel-, amandel-, cashew- en walnoten)
200 g havervlokken (bio)
75 g pompoenpitten
150 g rozijnen
1 lepel donkerbruine suiker

Bereiding:
Gooi de noten in de keukenrobot en duw enkele keren op de 'pulse'-knop zodat je kleinere, ongelijkmatige stukken noot krijgt.
Gooi noten, pompoenpitten en havervlokken op bakplaat en schuif in oven van 190 °C gedurende 20 minuten. (na 10 minuten moet je ze even omroeren zodat alles gelijkmatig bakt)
Neem de bakplaat uit de oven.
Als alles is afgekoeld gooi je er de rozijnen en suiker over.  Mengen en in pot doen.

Voor diegenen die zich afvragen waarom muesli zo vreemd is geschreven... Gewoon de achternaam verwerkt in het etiket... De glimlach is een absolute must, als je aan het diëten bent!

2 opmerkingen:

  1. Eigen gemaakte muesli smaakt altijd beter dan die uit de supermarkt. Alhoewel je kan ook de muesli soort kopen die geheel zonder suiker is als je sneller wilt afvallen en geheel bijna geen suiker wenst te gebruiken. Maar natuurlijk is muesli met suiker altijd het lekkerst. Ook lekker met met honing bijvoorbeeld of rietsuiker eventueel

    BeantwoordenVerwijderen