zondag 3 juli 2011

74-De Kip, het ei of... De Haan?

Een tijdje geleden kochten wij 2 kippen.  Mooie, schattige kippetjes.  OK, niet al te snuggere kippetjes en ook geen helden, maar dat verwacht je ook niet van kippen, dus wat geeft het?
De kippetjes-standaard is hier niet erg hoog.  Wij vragen enkel dat ze onze overschotjes opeten en dat ze in ruil voor de lekkere granen en restjes af en toe een ei uit hun poep duwen.
En dat gebeurt ook... hoewel veel minder dan je zou verwachten van 2 kippetjes.

Wij gaven ze dan ook wat meer tijd, denkend dat wennen aan een nieuwe omgeving niet makkelijk kan zijn, om nog maar te zwijgen van de enthousiaste viervoeter die in blaf-en-beweging op de omheining afstormt.
Wij oefenden geduld en kochten ander voer, reikhalzend uitkijkend naar de dag waarop er 2 eitjes op ons zouden liggen wachten.

Nu, na 3 maand, bekruipt ons langzaamaan een 'sneaky suspicion'.  Zou het kunnen dat 1 van onze kippen geen lekker kippetje is? Maar... een haan?

Wij zijn geen specialisten... en gingen dus terug naar de verkoper met onze vermoedens (maar zonder beesten) en die zei dat de vorige die met hetzelfde probleem kwam, zich uiteindelijk toch vergist bleek te hebben en dat die kippen gewoon fel op een haan leken... maar dat we ons dier terug mochten brengen voor vervanging.  (Ja, zeg, niet dus, hè... we hechten namelijk nogal aan onze veestapel)

Terug naar huis... En terwijl we wachten op dat ei toon ik u even dit:
Ik was een fractie van een seconde te laat, dus die 'kukele' moet u er even zelf bij denken.

Wat denkt u?  Kip of geen kip?

4 opmerkingen:

 1. ik vrees toch wel een eh
  ....haan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmmmmhhh, lastig. En heb nog even een bedankje aan jou geplaatst. Die roos-oranje stof is hier een HIT

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ga je nog vaak naar die winkel trouwens? Hadden ze nog stoffen? Als je eens sluipfoto's kan maken, wil ik misschien nog eens een bestelling plaatsen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yep, een haan. Of een kip die een geslachtsoperatie wil. Dat kan ook. ;-)
  Meestal is de haan een pak forser en vaak ook groter dan de hennen. En dat lijkt me hier ook zo te zijn. Nog een kippetje bijhalen hé. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen