dinsdag 17 augustus 2010

3-Crisis

Augustus is een moeilijke maand... Financieel, bedoel ik.  Blijkbaar vinden onze leveranciers het de uitgelezen maand om ons jaarafrekeningen van gas, water en elektriciteit door te sturen.  Doe daar nog eens de onroerende voorheffing bij en je hebt al snel een flinke som te betalen.
Er zijn natuurlijk mensen die voorzien zijn op zo'n aanslag op het gezinsbudget, maar wij niet.  Dom en ik neem mij voor om mij volgend jaar niet meer te laten vangen!
Crisis ten huize 'doos' en wat doe je met crisissen?  Inderdaad, je valt terug op de groententuin, de voorraadkast, frigo en diepvriezer.
Vandaag dus een pastake met venusschelpjes uit de voorraadkast.

De ingredi├źnten heb ik deze keer maar eens netjes gefotografeerd (al kon het beter).  De plant op de achtergrond hoort niet thuis in het gerechtje, maar staat er enkel om wat diepte te geven.  U ziet: witte wijn (ALTIJD in de voorraadkast), bokaaltje venusschelpjes, olijfolie, fleur de sel, pasta (hier met pepertjes en look erin), een teentje look en een chili pepertje. 
Kook de pasta bijna gaar (op 1 minuutje van de gaartijd werkt perfect) en giet af.
Je snijdt de look en het pepertje fijn (als je van HEEL pikant houdt, dan verwijder je de pitjes niet.  Persoonlijk hou ik het graag milder en gaan de pitjes niet mee in het gerecht) en stooft ze gaar in een beetje olijfolie.  De venusschelpjes (uitgelekt, maar als het vocht lekker smaakt, bewaar het dan om later bij te voegen) bij de look en peper voegen en beetje laten meestoven.  Blussen met wijn en eventueel het sap van de venusschelpjes.
De pasta bij dit mengsel gooien, deksel op de pan en 1 minuutje laten garen.  Daarna de fijngesnipperde peterselie en fleur de sel erover strooien.  Snel, lekker en goedkoop.  Meer moet dat niet zijn!

2 opmerkingen:

  1. Het ziet er heerlijk uit. Zijn die venusschelpjes in blik lekker? Nooit gekocht eigenlijk. Misschien moet ik dat eens doen.. Succes met de crisis. De nieuwe maand is in zicht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De venusschelpjes in blik (eigenlijk is het een glazen potje) zijn lekker genoeg! (Uiteraard zijn verse beter - en duurder) Deze zijn van het merk Flot en komen uit een Italiaanse delicatessezaak in Genk.
    Crisis... inderdaad. Nog even volhouden!

    BeantwoordenVerwijderen