zaterdag 15 januari 2011

42-Wekelijks poetsspel

Goed voornemen nummer twee.

Soms lijkt het alsof ik de pedalen verlies.  Het is als jongleren met veel te veel ballen of niet meer weten welke rol je nu precies vertolkt in een toneelstuk (niet dat ik ervaring heb, met geen van beide zaken, trouwens).
Maar het is waar: verdrinken in de overvloed aan taken of rollen is makkelijk wanneer je mama, vriendin, carrièrevrouw, poetsvrouw, creatief iemand, kokkin of gewoon jezelf bent.
De ideale vrouw combineert al die persoonlijkheden met de glimlach en heeft nog tijd over voor een bad met glaasje cava op vrijdagavond.  Deze vrouw verving dat door het verzorgen van rode billetjes, voeden van jammerende peuter en wegwerken van berg achterstallige documenten.

Ik ben vast niet de enige wiens weekend gevuld zal zijn met werken (wegens scherpe deadlines).  En er zullen er nog zijn die er dan bij denken: 'en ik moet nog kuisen' (gevolgd door een, al dan niet diepe, zucht).

Ik heb geen zin in een volledige poetsdag.  Dat doet mijn weekendhumeur geen deugd.  Bovendien is gedeelde last halve last.  En goed georganiseerde last is al helemaal de max.  En als daar nu nog eens een beloning aan verbonden zou zijn, zou schoonmaken dan misschien niet wat aangenamer zijn?

Vandaar 'het wekelijkse poetsspel'

Benodigdheden
leuk (blikken) doosje
labeltjes met te poetsen ruimtes op de ene kant en de eventuele beloningen op de achterkant
Spelverloop
Open het doosje (leuk onderdeel).
Sluit de ogen en trek er een kaartje uit (ook leuk).
Poets de ruimte (Ok, iets minder leuk).
Hoera, je hebt na afloop recht op de beloning op de achterkant van het kaartje (ook leuk).  De beloning kan een traktatie zijn van jezelf voor jezelf, of, als je dit spel met twee speelt kan je er een leuk doe-opdrachtje van maken.  Ik weet in elk geval zeker dat er op 1 van de kaartjes een bad zal staan!
Zorg ervoor dat je doosje leeg is aan het eind van de week (of wat ook uw periodieke poetsneigingen mogen zijn).

2 opmerkingen:

  1. SUPER!!
    dat zal ik dan ook op het lijstje zetten met nog te doen / te maken . :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nee je bent niet te laat voor de PIF, stuur je me een mailtje?
    kleinezaken apenstaartje gmail punt com

    BeantwoordenVerwijderen