zondag 10 oktober 2010

16-Geen gezever

20 oktober nadert en zo ook de komst van de kleine M.  We moeten dus een tandje bijsteken om het kraampakketje op tijd af te hebben.


Tot nu toe hebben we al het labeldoekje en nu dus dit. (Ik weet het, qua stijl past het niet echt helemaal tesamen.  Laten we dat maar wijten aan het nog moeten vinden van een eigen naai-identiteit.)
Het patroontje komt uit het boekje 'Couture facile pour les tout-petits' van Lotta Jansdotter en het lettertje werd gesjabloneerd met behulp van 'Freezer Paper' dat toch maar stof lag te verzamelen in mijn kast.  De tutorial vind je hier.
Heerlijk simpel en ondertussen toch geleerd om zelf biais-lint te maken en aan te brengen (dank u, Moeke). De stofjes zijn keukenhanddoeken uit de Hema en het lint werd gemaakt van rondslingerende fat quarters.
 Ik had ook nog een kei-schattig fotootje van mijn mini-model met zo'n slabbetje, maar ik krijg dat hier maar niet gedraaid... (En dat na al die moeite om het model in een redelijke pose te kunnen fotograferen!)
Tips altijd welkom!

2 opmerkingen:

  1. tante aka Moeke mag haar kennis over het zelf maken van biais-lint altijd doorgeven aan leergierige nichtjes wat mij betreft...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nog een nichtje hier! is dat niet gewoon knippen en strijken dan? anders moet ge het ons eens uitleggen hier he!

    BeantwoordenVerwijderen