zondag 13 maart 2011

59-Torentje

Zei ik al dat ik een echte Nigella-fan ben?  Ik hou wel van een beetje nonchalance in de keuken.  Het hoeft ook niet altijd perfect te zijn.  Gewoon lekker is vaak al genoeg.
Gisteren hadden we gasten (joepie) die heel dat eind reden om gezelschappsspelletjes te spelen (nog eens joepie) en als kleine traktatie serveerden we onder andere dit:

(Voor de foto kreeg ik hulp van een echte fotografe!  Fijn!)
Nigella noemt het 'Aardappelkoekjes met gerookte zalm'.  Ze komen uit Nigella Express (niet gelogen- snel klaar).
Ingrediënten:
3 eieren
1,25 dl volle melk
2 lente-uitjes, in dunne schijfjes gesneden
2 eetlepels (30 ml) olijfolie
60 g instantaardappelpuree
40 g bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel citroensap
300 g zalm
likjes zure room

Bereiding:
Klop in een beslagkom de eieren, de melk, de in dunne plakjes gesneden lente-uitjes en olijfolie door elkaar.
Roer er het aardappelpureepoeder, de bloem en het bakpoeder door en ten slotte het citroensap.
Verhit een bakpan en laat eetlepels (ik nam theelepels) vol van het mengsel op de hete pan (met olie) vallen.
Bak de koekjes ongeveer 30 seconden per kant of tot ze goudbruin zijn en aan de rand stevig genoeg zijn om ze op te wippen.
Als je alle koekjes hebt gebakken en ze wat afgekoeld zijn, trek dan smalle reepjes van de gerookte zalm af en leg ze op de aardappelkoekjes.  Afwerken met dat likje zure room en klaar!

3 opmerkingen:

  1. Klinkt gemakkelijk, ziet er super uit en is weer es wat anders, leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb die koekjes een keer gemaakt en vond ze op zich wel lekker maar was er niet echt helemaal gek op.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze waren overheerlijk!!! Dankjewel :D

    BeantwoordenVerwijderen